Sia reageert op ophef rondom nieuwe clip

Redactie

Er is ophef ontstaan over de nieuwe videoclip van de Australische artiest Sia, waarin acteurs Shia LaBeouf (28) en Maddie Ziegler (12) schaars gekleed een dansroutine uitvoeren. Kijkers hebben enkele intieme dansbewegingen gezien als pedofilie. Sia biedt op haar Twitterpagina haar excuses aan aan mensen die ze heeft gekwetst met de clip van Elastic Heart.

"Mijn excuses aan iedereen die van streek is over Elastic Heart. Het was mijn bedoeling om een emotionele inhoud aan de clip te geven, niet om iemand te kwetsen", schrijft Sia.

In de video zijn de acteurs in een soort enorme vogelkooi te zien. Ziegler en LaBeouf voeren een moderne dans uit waarmee de acteurs volgens Sia een ruzie tussen twee verschillende kanten van haar persoonlijkheid laten zien. "Maddie en Shia zijn de twee enige acteurs waarvan ik het gevoel had dat ze deze twee oorlog voerende Sia's konden spelen", aldus de zangeres.

Elastic Heart is de nieuwe single van Sia's zesde album 1000 Forms Of Fear. De Australische zangeres is voor vier Grammy's genomineerd.