Musical Awards Gala terug op televisie

Redactie

Het regent woensdagavond prijzen tijdens het Musical Awards Gala in het Beatrix Theater in Utrecht. AVROTROS zendt de veertiende editie van het prijzenfestijn vanaf 21.25 uur uit op NPO1. De laatste keer dat de AVRO verslag deed van de prijsuitreiking was in 2010.

Een vakjury onder voorzitterschap van Cornald Maas bezocht afgelopen maanden alle musicals en beloonde in totaal vijftien producties met zestig nominaties. Bovendien is er de Publieksprijs Beste Musical.

Kanshebbers in de categorie Beste musical groot zijn 'Moeder, Ik Wil Bij De Revue' en 'Billy Elliot'. De kleinschalige musicals 'Vijftig tinten...de parodie', 'Een Wintersprookje' en 'De Kleine Blonde Dood' strijden onderling om de vakprijs.

Celinde Schoenmaker (Love Story), Pia Douwes (Billy Elliot), Simone Kleinsma (Moeder, Ik Wil Bij De Revue) en Anouk Maas (Flashdance) maken kans op een Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical. De genomineerde mannen zijn Tim Driesen (Jersey Boys), Jon van Eerd (Moeder, Ik Wil Bij De Revue) en Bas Heerkens (Billy Elliot).

Musical Awards Gala terug op televisie
Musical Awards Gala terug op televisie (Foto: ANP)