Gerrard velt Wimbledon in z'n eentje, Spurs op herhaling tegen Burnley

Redactie

Het nieuws dat Steven Gerrard aan het einde van het seizoen afscheid neemt van Liverpool, kwam hard aan. De middenvelder reageerde door eigenhandig Wimbledon in de FA Cup opzij te zetten. Hij scoorde beide doelpunten voor Liverpool in de 2-1 overwinning.

Na twaalf minuten speelde Gerrard Manquillo in, sprintte hij naar voren en kopte hij de voorzet van de Atletico Madrid-huurling binnen. De schrik zat er goed in, toen Wimbledon voor de rust nog op gelijke hoogte kwam. Adebayo Akinfewa was de verantwoordelijke voor de 1-1 van de stadionclub. Of beter gezegd, Simon Mignolet, want de doelman ging zoals vaker dit seizoen in de fout bij het doelpunt van de spits.

Gerrard zou het niet laten gebeuren dat zijn Liverpool in de wedstrijd na zijn aankondiging op z'n plaat zou gaan. De leider kwam, zag en overwon. Typerend deed hij het met een prachtige vrije trap. Zoals hij dat in al die jaren aanvoerderschap op Anfield Road al veel vaker had gedaan. Liverpool mag zich opmaken voor de vierde ronde van de FA Cup. Daarin zal een treffen met Bolton Wanderers op het programma staan.


Tottenham Hotspur moet afwachten op de terugwedstrijd om zekerheid te hebben over de vierde ronde van de FA Cup. Burnley hield de club op gelijke hoogte. De eerste helft schuurde met het toppunt van saaiheid. Zowel Tottenham Hotspur als Burnley toonde geen moment de wil om in de vierde ronde tegenover Leicester City te komen staan.

Dat resulteerde in een eerste bedrijf waarin de keepers geen enkele serieuze test ondervonden. Bij beide ploegen ontbrak de scherpte om er een boeiende partij van te maken. Dat veranderde toen Nacer Chadli vlak na de rust voor de openingstreffer aantekende. De goal van de ex-speler van FC Twente maakte wat los bij Tottenham, dat het de laatste weken in de competitie zo goed doet. Chadli schoot in de buurt van de penaltystip raak.

Spurs nam het heft compleet in handen, maar buitte dat niet uit met gevaarlijke kansen. Vandaar dat Burnley nog steeds aan een gelijkmaker mocht ruiken. Die kwam er na een gouden wissel: Ashley Barnes ruimde het veld voor Sam Vokes. Die tekende in de 73ste minuut aan voor de 1-1 van Burnley. De thuisploeg begon zowaar in een stunt te geloven. Het lukte niet, al mocht ook de remise als een knappe prestatie worden beschouwd.