God krijgt stadje cadeau

MarcusViridis

Staphorsters opgelet! Het stadje Winfield, gelegen in de desolate woestenij van de Amerikaanse staat Alabama, heeft zichzelf cadeau gedaan aan God zelf. Burgemeester Randy Price was namelijk van mening dat de Verenigde Staten wel een religieuze trap onder de kont kon krijgen. Amerika is namelijk niet godsvruchtig genoeg in de ogen van de brave burgervader.

Godzijdank is het Randy gelukt om de gemeenteraad ervan te overtuigen dat het een goed idee zou zijn om niemand minder dan de Heer (het schijnt een man te zijn) persoonlijk eigenaar te maken van het bijna uit 5000 zielen bestaande gehucht.

Uiteraard waren er uit niet-christelijke hoek enige protestgeluiden te horen, maar die moeten niet zeuren want: ook zij gebruiken immers de geldmunten waarop duidelijk 'In God We Trust' te lezen valt, zo redeneerden de notabelen. De gemeenteraad zag er dan ook geen enkel kwaad in om Zijn almachtigheid dan maar op deze manier te erkennen.

In de gedachtegang van de stadsbestuurders veranderd er verder niets wezenlijk aan het dagelijkse leven en zal een dergelijk besluit niemand pijn doen. Want als de mensen in Marion County toch iemand écht dankbaarheid verschuldigd moeten zijn, dan is het toch echt Hem, de ene die in Arda Iluvatar wordt genoemd. Dankbaarheid voor zijn zegeningen en… dingen.

Althans, zo denken zij erover.