Huybrechts en Bunting in Premier League Darts

heywoodu

Kim Huybrechts en Stephen Bunting zullen dit jaar hun debuut gaan maken in de Premier League Darts. Dat maakte de baas van dartsbond PDC, Barry Hearn, zondagavond bekend na de finale van het WK. De Premier League gaat op donderdag vijf februari van start in Leeds.

De beste vier van de wereldranglijst zijn automatisch geplaatst: Michael van Gerwen (Nederland), Gary Anderson (Schotland), Phil Taylor (Engeland) en Adrian Lewis (Engeland). Ook de deelname van titelverdediger Raymond van Barneveld werd eerder door Hearn al zo goed als bevestigd. Hij kreeg een van de vier wildcards van de tv-zender Sky Sports, naast de Engelsman Bunting. De Belg Huybrechts, James Wade (Engeland), Dave Chisnall (Engeland) en Peter Wright (Engeland) kregen de wildcards van de PDC, waarmee het deelnemersveld op tien spelers komt. 

Vijf van de deelnemers hebben de Premier League al eens gewonnen: Van Gerwen (2013), Taylor (2005, 2006, 2007, 2008, 2010 en 2012), Anderson (2011), Wade (2009) en Van Barneveld vorig jaar. Taylor is de enige die er al vanaf het begin bij is en aan zijn elfde editie gaat beginnen. Van Barneveld doet voor de tiende keer mee. Lewis met zes deelnames en Anderson met vijf optredens komen het dichtst bij. Chisnall en Wright maakten vorig jaar hun debuut, terwijl Van Gerwen voor het derde jaar mee gaat spelen.