PDC WK: Ook Taylor en Bunting naar kwartfinale

Boris (borisz)

Phil Taylor en Stephen Bunting zijn de laatste darters die zich hebben geplaatst voor de kwartfinale van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Taylor won op het nippertje van Kim Huybrechts en Bunting won van Michael Smith. 

Taylor heeft de zege tegen Kim Huybrechts voor de poorten van de hel weggesleept. De Belg was één leg verwijderd van een grote stunt op het WK, maar Taylor wist een zevende set af te dwingen. Daarin sloeg The Power gelijk toe met een 12-darter en liet zich niet meer verrassen. In de kwartfinale staat de zestienvoudig wereldkampioen tegenover Vincent van der Voort.

Huybrechts kwam iedere keer een set op voorsprong, maar Taylor kon iedere keer terugkomen. De laatste set ging met 3-0 naar The Power

Bunting heeft een volgende stap gezet op het dartsgeschiedenis te schrijven. The Bullet is de huidige Lakeside-kampioen en kan als eerste speler ooit beide WK-titels tegelijkertijd op zijn naam hebben staan. Tegen Michael Smith kwam hij 3-0 voor, waarop er nog bijna een zevende set volgde. Bunting won uiteindelijk met 4-2 met beide een gemiddelde van 102 per beurt.

Bij 3-0 liet Bunting een aantal kansen liggen, waarvan Smith kon profiteren. Hij kon nog twee sets pakken, maar daarna was het over en sluiten. Bunting klimt door deze plek in de kwartfinale naar de 24e plek op de wereldranglijst en kan het komende jaar alleen nog maar stijgen, want hij heeft niets te verdedigen. 

Het wereldkampioenschap darts gaat op 1 en 2 januari 2015 verder met de kwartfinales. Zaterdag zijn de halve finales en zondag is de grote finale.