PDC WK: Van Barneveld door het oog van de naald tegen Caven

Boris (borisz)

Raymond van Barneveld is door het oog van de naald gekropen staat in de derde ronde van het wereldkampioenschap darts van de PDC. In een vol Alexandra Palace te Londen won de Hagenaar met 4-3 van Jamie Caven.

Van Barneveld mocht een de partij beginnen. Hij hield zijn eerste leg en brak Caven direct met een 105-finish. Via 65 maakte Barney er 1-0 van. Jabba kwam echter sterk terug en won de tweede set met 3-0. Vorig jaar won Barney in de tweede ronde met 4-3 van Caven.

In set drie miste Barney vijf pijlen op een dubbel, Caven slaat toe en brak de Hagenaar. Via dubbel elf brak Van Barneveld direct terug. Het werd 2-2. Caven miste de tweede keer tops om 140 uit te gooien, waarna Van Barneveld toch via tops zijn set kon houden. Jabba maakte van set vier een kopie van set twee en trok met 3-0 de stand weer gelijk.

Beide spelers kwamen in set vijf in de legs die ze zelf begonnen niet in de problemen waardoor Van Barneveld opnieuw een set met 3-2 wist te winnen. In set zes werden ook geen breaks gefoceerd waardoor er een beslissende set nodig was.

Barney kwam op 1-0. Omdat Caven zijn kans liet liggen wist Barney een break te plaatsen en kwam op 2-0. Jabba brak nog wel terug maar het was toch Van Barneveld die won. Caven gooide 107 niet uit en gaf Van Barneveld de kans op 90. Deze score werd via bullseye uitgegooid en zo won Van Barneveld voor het tweede jaar op rij in de tweede ronde met moeite van Jamie Caven. Dinsdag speelt Van Barneveld tegen Adrian Lewis.

Raymond van Barneveld haalt opgelucht de derde ronde. (PRO SHOTS/Actionimages) Raymond van Barneveld haalt opgelucht de derde ronde. (PRO SHOTS/Actionimages)

Vanavond staat er nog één partij gepland uit de tweede ronde. Michael van Gerwen en Benito van de Pas spelen daarna hun partij in de achtste finale.

Programma vanavond vanaf 20.00 uur

Tweede ronde: James Wade v Stephen Bunting
Derde ronde: Michael van Gerwen v Terry Jenkins
Benito van de Pas v Robert Thornton