Skiester Shiffrin eindelijk weer bovenaan

heywoodu

Skiester Mikaela Shiffrin heeft haar eerste slalom van het World Cup-seizoen gewonnen. De Amerikaanse olympisch kampioene won vorig seizoen nog vijf van de acht slaloms, maar kwam dit jaar slechts tot een vierde, vijfde en elfde plek. In het Oostenrijkse Kühtai had de pas 19-jarige Shiffrin haar oude vorm weer helemaal terug.

In de eerste run was Shiffrin al de snelste. De Sloveense Tina Maze moest 0,15 seconden toegeven, een tiende minder dan de verrassende Tsjechische Sarka Strachova. Marie-Michele Gagnon uit Canada stond al op 0,50 seconden, gevolgd door Frida Hansdotter (+0,60) en Wendy Holdener (+0,68). 

Holdener maakte de beste sprong in de tweede manche: De 21-jarige Zwitserse wist haar positie te verbeteren en pakte de derde plek, na Ofterschwang 2013 nog maar haar tweede podiumplek ooit in de World Cup. Hansdotter werd vierde, terwijl Gagnon onder toeziend oog van vriend Travis Ganong - een dag eerder goed voor afdalingswinst - onderuit ging. Strachova pakte de tweede plek en profiteerde van het mindere optreden van Maze. Shiffrin was voor niemand te kloppen en kon haar voorsprong uitbreiden naar liefst 0,80 seconden. 

In de stand om de World Cup algemeen gaat Maze, die uiteindelijk zesde werd, nog ruim aan de leiding. Hansdotter houdt de koppositie vast in de World Cup op de slalom.