PDC WK: M. Smith verslaat Dolan na achterstand

Boris (borisz)

Michael Smith heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Hij won na een 0-2 achterstand met 4-2 van Brendan Dolan. Morgen speelt hij voor een plek bij de laatste acht tegen James Wade of Stephen Bunting.

De partij begon zeer moeizaam. Beide spelers konden in de eerste leg de dubbel niet vinden. Dolan was de gelukkige en brak Smith direct. De Noord-Ier brak Smith nogmaals om de eerste set met 3-0 te winnen. Dolan wist ook de tweede set te pakken.

In de derde set begon Smith goed te gooien. Hij gooide 153 uit om Dolan voor de eerste keer te breaken. Bully Boy hield die break vast en kwam op 2-1 in sets. In de vierde set bleef zijn niveau hoog. Smith was twee keer op weg voor een negendarter. Hij gooide de perfecte leg niet uit, maar won de set wel met 3-0 en bracht de stand daarmee in evenwicht.

Via tops kon Smith voor het eerst de voorsporong in de wedstrijd pakken. Het werd 2-1 in de vijfde set en na twee missers van Dolan kon Smith de vijfde set pakken. Met 3-0 ging de laatste set naar Bully Boy en won de partij. Smith had een gemiddelde van 98,90, waar Dolan bleef hangen op 92,93.

Later vanmiddag speelt Vincent van der Voort tegen Max Hopp en Raymond van Barneveld neemt het op tegen Jamie Caven.