Mourinho ziet een samenzwering

Redactie

Trainer José Mourinho van Chelsea vermoedt een samenzwering tegen zijn team. De media, commentatoren en coaches van andere teams zijn bezig met een hetze tegen de koploper van de Premier League en zetten zo druk op de scheidsrechter, meent de Portugees.

Hij zag zijn gelijk bevestigd in het duel op zondag met Southampton (1-1). Zijn speler Cesc Fabregas kreeg een gele kaart voor een overdreven buiteling binnen de zestien meter. "Een schandalige beslissing, want het was overduidelijk een penalty. Dat kon iedereen zien; het was een penalty van het formaat Big Ben", brieste de manager bij de BBC.

"Gelukkig mogen mensen in dit land fouten maken, dus ook scheidsrechters, maar dit was er wel een met grote gevolgen, want we verliezen hier twee punten", vervolgde Mourinho, die reageerde op de aanhoudende kritiek van buitenaf dat zijn spelers zich graag bedienen van de fopduik om een strafschop te versieren. "Hier is geen sprake van een incident, maar van een duidelijke hetze om de scheidsrechters te beïnvloeden."