Milik geeft zichzelf bij Ajax een tien

Redactie

Ajax hoopt met Arek Milik een nieuwe topspits in de gelederen te hebben. De Poolse aanvaller is op de goede weg, meent hijzelf. Milik werd afgelopen zomer op huurbasis overgenomen van Bayer Leverkusen, dat hem vorig seizoen al tijdelijk bij FC Augsburg onderbracht. Na een aarzelende start werkte de Pools international zich in Amsterdam op tot basiskracht.

Terugblikkend op het jaar 2014 is Milik meer dan tevreden. "Het eerste deel van 2014 geef ik een acht. En het tweede deel, bij Ajax, een 10", zegt hij op de officiële clubsite van de Amsterdammers. "Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering. Maar als ik terugkijk op het afgelopen halfjaar bij Ajax en de Poolse nationale ploeg ben ik zeer tevreden. Eigenlijk is het perfect gelopen."

Hoogtepunt was een ontmoeting tussen de Poolse nationale ploeg en die van Duitsland; een beladen treffen gezien het verleden tussen beide landen. Onder meer dankzij een doelpunt van Milik boekte Polen de eerste overwinning op de Duitsers.

"Een droom is overdreven, maar het was wel een bijzonder moment", blikt de trefzekere aanvaller terug. "Het was een historische overwinning, die veel losmaakte in Polen. Er heerst veel rivaliteit tussen beide landen. Bovendien had ik in mijn tijd bij Duitsland weinig gescoord, dus dit was extra lekker."

Bij Ajax hoopt Milik in de voetsporen te treden van illustere voorgangers. Vergelijkingen met die voorgangers gaat hij echter liever uit de weg. "Natuurlijk zijn Suárez en Ibrahimovic geweldige spelers, maar het heeft geen zin om ons te vergelijken. We zijn andere type spelers. Ik ben Arek Milik en ik hoop de fans met mijn spel tevreden te maken."

Arek Milik aan de bal. (PRO SHOTS/Stanley Gontha).
Arek Milik aan de bal. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)