Reddingsoperatie na brand op Italiaanse veerboot

Redactie

Op een Italiaanse veerboot is zondagochtend brand uitgebroken. De boot met 466 mensen aan boord was onderweg van Griekenland naar Italië toen brand ontstond op het autodek. Zo'n 150 mensen zijn inmiddels van boord gehaald, maar door storm en hoge golven verloopt de evacuatie moeizaam.

Er zijn geen gewonden gevallen en volgens de autoriteiten is de kans dat de Norman Atlantic zinkt klein. De Griekse minister van zeevaart Miltiadis Varvitsiotis wist te melden dat van de 150 passagiers in de reddingsboten er 35 naar een andere ferry zijn overgebracht. "Dit is een heel moeilijke, zeer complexe reddingsoperatie", zei hij. "De zichtbaarheid is slecht en de weersomstandigheden zijn moeilijk."

Griekenland heeft vijf helikopters en een militair transportvliegtuig gestuurd om de reddingsoperatie bij te staan. Ook Italië is betrokken bij de operatie op zo'n 78 kilometer ten noordwesten van Korfoe. Zeker zeven koopvaardijschepen liggen bij de ferry om een barrière tegen de wind te vormen.

"We staan in constant contact met de Italiaanse autoriteiten en het Griekse leger", aldus Varvitsiotis. "We doen er alles aan om iedereen op het schip te redden en proberen ervoor te zorgen dat niemand van hulp verstoken blijft."

De veerboot van Patras naar Ancona heeft 411 passagiers en 55 bemanningsleden aan boord.