Arsenal met hangen en wurgen langs QPR

Redactie

Arsenal heeft een zwaarbevochten overwinning geboekt op Queens Park Rangers. Het werd 2-1. Een rode kaart van Olivier Giroud bracht The Gunners in de problemen.

Scheidsrechter Martin Atkinson wees al na zeven minuten naar de strafschopstip. Hij kon ook niet anders. Arman Traoré haalde Alexis Sánchez neer in de zestien en de penalty die volgde was terecht. Sánchez nam zelf plaats achter de bal en zag zijn inzet gekeerd worden door Robert Green, die de goede hoek koos.

Arsenal was de bovenliggende partij voor eigen publiek en kwam in de 37ste minuut alsnog op voorsprong. Een fraaie aanval werd uiteindelijk afgerond door Alexis Sánchez, die daarmee toch zijn doelpuntje meepikte.

Bob de Jong, nog lang niet oud. (PRO SHOTS/Actionimages)

Sánchez en Giroud vieren de 1-0. (PRO SHOTS/Actionimages)

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Arsenal. De ploeg van manager Arsene Wenger was beter en het was wachten op de 2-0. Maar door een dwaze actie van Olivier Giroud werd het nog spannend. De Franse spits kon zich niet inhouden na een gevaarlijke actie van Nedum Onuoha. Giroud ging verhaal halen en gaf de verdediger van QPR daarbij een kopstoot. Een oliedomme rode kaart, wist ook Giroud. De aanvaller wist niet hoe snel hij het veld moest verlaten.

Met een krappe achterstand en nog veertig minuten te spelen kreeg QPR hoop. Maar ook met een man minder bleef Arsenal beter en kwam het verdiend op een 2-0 voorsprong. Het doelpunt werd gemaakt door Tomas Rosicky. Maar de Tsjechische aanvaller bedankte Sánchez, die een groot aandeel had in het doelpunt.

Tien minuten voor tijd werd de spanning volledig teruggebracht door Atkinson. De scheidsrechter had het bij het juiste eind bij de eerste strafschop en de rode kaart van Giroud, maar ging de fout in toen hij QPR een strafschop gaf. Het cadeautje werd uitgepakt door Charlie Austin. De spits van QPR knalde de bal hard door het midden tegen de touwen en maakte zijn twaalfde van het seizoen.

De druk was groot in de slotfase op de achterhoede van Arsenal. Maar de ploeg van Wenger hield stand en hield de punten in het Emirates Stadium.