Sportblog: Boos? Vinger in de kont! & boffen in de NHL

Maarten (rubbereend)

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Sexy tennisster Bouchard krijgt modellencontract
Afgelopen seizoen klom de Canadese tennisster Eugenie Bouchard op naar de zevende plek op de wereldranglijst. Behalve om haar tennisspel stond ze afgelopen jaar ook bekend om haar leuke plaatjes, die ze deelde via sociale media. Daar kon je namelijk vaak mooie kiekjes van haarzelf, al dan niet vergezeld van haar even mooie tweelingzus Beatrice, haar jongere zusje Charlotte of ander vrouwelijk schoon zien. Haar schoonheid is nu ook beloond met een heus modellencontract. Ze tekende onlangs een contract bij het gerenommeerde modellenbureau IMG Models waar onder andere Liv Tyler en Gisèle Bündchen onder contract staan. En ter illustratie wat kiekjes van Bouchard:

Boos op je tegenstander? Steek een vinger in zijn kont!
Wat doe je als je boos bent op je tegenstander? Doe dan net als deze voetballer uit Koeweit: steek een vinger in zijn kont. Het kan zijn dat je tegenstander wat geërgerd reageert.


Boos, steek een vinger in zijn kont! (Bron: YouTube)

Wat boffen ze toch in de NHL
Iedereen had vroeger wel een kindje bij zich in de klas die de bof kreeg, of je kreeg het zelf. Maar bij volwassenen kan de ziekte ook toeslaan zo bleek de laatste tijd in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL. Doordat ijshockeyspelers veel spugen, waterflessen met elkaar delen en elkaar knuffelen na doelpunten kan de ziekte zich makkelijk verspreiden onder de ijshockeyspelers.

In november begon de kleine epidemie bij de Anaheim Ducks, waar drie spelers de normaal gesproken onschuldige virusziekte opliepen. Hierna begon de verspreiding door de Verenigde Staten met als eerste volgende slachtoffer Minnesota Wild met vijf ziektegevallen. Daarna volgenden de New York Rangers met één zieke en sinds vorige week telt ook New Jersey Devils twee ijshockeyers met de bof. De Ducks namen geen halve maatregelen na de uitbraak van de bof. Het hele complex van de Ducks werd schoongemaakt en gesteriliseerd en de spelers werden opgeroepen zich opnieuw te laten vaccineren. Wat een bofkonten zijn het toch!

Hoe sterk is de eenzame fietser
Afgelopen donderdag stond voor de echte bikkels de tweede editie van het NK Tegenwindfietsen op het programma. Op een fiets zonder versnellingen moesten de deelnemers met een storm van kracht acht zo snel mogelijk de Oosterscheldekering over fietsen. In totaal kwamen 190 deelnemers op het evenement af die om de 30 seconden werden gestart.

De nieuwe kampioen is Wouter Mesker die slechts 18 minuten en 6 seconden nodig had om de 8,5 kilometer af te leggen. Bij de vrouwen was Nathalie Siemons met 22 minuten en 34 seconden de beste. De ploegentijdrit werd in 16 minuten en 30 seconden gewonnen door het team met de niet echt toepasselijke naam Wind in de Rug.

Cricket volgen is een 'eitje'
Wat doe je als het tijdens een cricketwedstrijd tussen Australië en India wel erg heet is? Journaliste Yvonne Sampson bakte een ei toen de temperatuur in het stadion de 38 graden Celsius aantike. Binnen enkele seconden begon het geheel al te bakken. En de spelers? Die zullen ongetwijfeld gekookt van het veld zijn gekomen en snakten naar een welverdiend kopje thee.


Smakelijk eten (Bron: YouTube)

Zlatan lost overlast van buren simpel op
Last van de buren hebben we allemaal weleens. Zlatan Ibrahimovic heeft dat probleem bij zijn derde verhuizing in twee jaar opgelost. De aanvaller van Paris Saint-Germain heeft gewoon drie huizen naast elkaar gehuurd en gaat met zijn gezin in de middelste wonen zo lezen we in Le Parisien. De optrekjes van zo'n 200 vierkante meters per stuk kosten de voetballer 31.000 euro per maand. Maar dat kan hij wel ophoesten met een inkomen van meer dan veertien miljoen euro. En een beetje rust kost ook gewoon wat geld.

104-jarige loopt wereldrecord
Stanislaw Kowalski is een legende in de wereld van hardloopwedstrijden voor oude mensen. Eerder dit jaar vestigde hij al een nieuw record op de 100 meter en afgelopen weekend stond er weer een groot evenement op de kalender van Kowalski. Tijdens een indoor evenement voor de oudere atleten viel hij met succes het record op de 60 meter aan. Het record staat nu op 19,72 seconden. Gelukkig hebben we nog wat jaren om te trainen.


Kowalski in actie (Bron: YouTube)

Russische spits Dinamo Moskou in de problemen
Bij het Russische Dinamo Moskou, dat onlangs PSV trof in de Europa League, loopt een zeer talentvolle jonge spits rond, Alexandr Kokorin. Nu heeft de 23-jarige Russisch international ook van zich laten spreken buiten het veld. Er zijn beelden uitgelekt van een klein privé feestje met twee striptease-danseressen. En het beviel de jonge aanvaller wel zo te zien:

De scheve schaats zal wel niet erg positief ontvangen zijn door zijn vriendin. Hun tripje naar Dubai zal dus wel een een goedmakertje geweest zijn. Kokorin deelde namelijk een aantal foto's van het stel op deze romantische reis. Op de eerste foto lijkt ze nog niet zo blij maar op de tweede ziet het er een stuk gezelliger uit:

 

🗼#ВалуйкиУжеНеТе

Фото опубликовано Kokorink9 (@kokorin9)дек 12, 2014 at 9:25 PST

 

К нам не подкопаться ,не стоит даже париться😉✌️

A photo posted by Kokorink9 (@kokorin9) onDec 12, 2014 at 1:15pm PST