Van Persie: "Iedereen verdiende een prijs"

heywoodu

Robin van Persie had zijn trofee bij het Sportgala in Amsterdam het liefst met alle sporters willen delen. "Het was zo'n mooie avond", glunderde de voetballer van Manchester United na afloop. "Het was zo fantastisch om te zien hoeveel iedereen er voor over heeft om de beste te zijn. Eigenlijk verdient iedereen die hier was een prijs."

De voetballers hadden jarenlang het gevoel dat ze niet echt meetelden op het gala. Maar dit keer werd de sport de grote winnaar met de titel van Sportploeg van het Jaar voor het Nederlands elftal. Daarnaast pakte Arjen Robben de prijs voor de Sportman van het Jaar en werd Louis van Gaal verkozen tot Coach van het Jaar.

De kopbal van Van Persie tijdens de wedstrijd tegen Spanje werd bovendien door het publiek gekozen tot mooiste sportmoment van 2014. De aanvoerder van het Nederlands elftal kopte de bal in de eerste groepswedstrijd van het WK met een prachtige zweefduik over de Spaanse doelman Iker Casillas. "Je kunt nu wel zeggen dat we er officieel ook bij horen", aldus Van Persie na het voetbalfeestje in de RAI.

Ook zijn coach Louis van Gaal sprak van een mooie avond. "Dit is geweldig voor het voetbal en voor het Nederlands elftal. Iedereen heeft tijdens het WK op het juiste moment aan hetzelfde touwtje getrokken en dan kan er zoiets moois uitkomen."

Volgens Daley Blind gaf de prijzenregen aan dat Nederland intensief had meegeleefd tijdens het WK in Brazilië. "Het is heel lastig om sporten te vergelijken. Maar iedereen was zo ontzettend enthousiast en is zo trots. Het is wel mooi dat dit nu ook op het sportgala wordt gewaardeerd."