Oranjemannen sluiten Champions Trophy af als nummer vijf

Redactie

Nederland is als vijfde geëindigd op de Champions Trophy in Bhubaneswar. Oranje won met 4-1 van Argentinië, dat zesde is geworden. De ploeg van bondscoach Max Caldas sloeg in de slotfase toe: tot vijf minuten voor tijd was de stand nog in evenwicht.

Argentinië was in de poulefase duidelijk een maatje te klein voor Oranje. Op de openingsdag won Nederland met 3-0 van de Zuid-Amerikanen, die dat duel met grotere cijfers hadden kunnen verliezen. Acht dagen later zag alles er aanvankelijk helemaal anders uit. Nederland was ook in de laatste wedstrijd van het toernooi duidelijk nog zoekende.

Tegen Argentinië had Nederland in de eerste twee kwarten het beste van het spel en de meeste kansen, maar keek in de lange pauze wel tegen een achterstand aan. Parades reageerde attenter dan de Nederlandse defensie en maakte na een kleine twintig minuten de openingstreffer. Na een saai derde kwart – waarin Robbert Kemperman uitgleed bij een goede schotkans – kwam Oranje in de laatste periode op gelijke hoogte. Mink van der Weerden benutte de eerste corner van zijn team: 1-1.

Stilaan begonnen de toeschouwers in het Kalinga Stadium al rekening te houden met shoot-outs. Maar Jeroen Hertzberger voorkwam dat dit toetje aan de wedstrijd werd toegevoegd. Zijn rake backhand zorgde voor de bevrijdende 2-1. In de slotminuten liep Oranje via goals van Constantijn Jonker en wederom Hertzberger (uit een strafbal) uit naar 4-1.