Sauerbreij klaar voor laatste seizoen

heywoodu

Nicolien Sauerbreij wil deze winter voor het laatst vlammen op het snowboard. De olympisch kampioene van Vancouver 2010 is klaar voor de eerste World Cups van dit seizoen op slalom, op 16 december in het Italiaanse Carezza en twee dagen later in het Oostenrijkse Montafon.

"Ik ben heel blij met mijn keuze om dit seizoen nog door te gaan", zegt Sauerbreij. "Ik vind het heel fijn om weer lekker mijn eigen ding te doen. Dat vrije gevoel en het plezier in de trainingen is er weer. Al heb ik het na de Winterspelen van Sotsji wel anders aangepakt. Normaal stond ik in mei alweer volle bak in de sneeuw. Nu pas in september. Ik was even bang dat ik er dan weer ontzettend moest inkomen, maar dat was niet zo. Vanaf de eerste bocht voelde het alweer goed."

Deelname aan het WK in Kreischberg in januari is haar hoofddoel van dit seizoen. Eind februari bergt ze haar board op en begint de 35-jarige Amsterdamse aan haar nieuwe uitdaging; het begeleiden van mensen met geestelijke en lichamelijke beperkingen naar een werkplek.