Pitbull verscheurt baby

MarcusViridis

We zullen het maar een incidentje noemen. In Engeland, Blackburn om precies te zijn, is een baby-tje verscheurd door een vechthond. Vermoedelijk een (in het Verenigd Koninkrijk verboden) Pitbull Terrier.

Ava van anderhalf jaar oud, lag boven in een slaapkamer te slapen, terwijl moeder en haar kersverse testosteronboy beneden op de bank tijdens het kijken van een film in slaap waren gesukkeld. De Pitbull was veilig opgesloten in de keuken en de deur was nog eens extra vergrendeld met een golftas en een muziekspeaker. Dus… wat kon er gebeuren?

Toen de 21-jarige Chloe King, de zorgzame moeder, wakker werd, ging ze maar eens poolshoogte nemen. Wat zij aantrof was het bebloede, wit weggetrokken lichaam van haar dochtertje. De hond was het gelukt om uit de keuken te ontsnappen, langs het slapende stel te sneaken en is naar boven gegaan om het kind te verscheuren. Ava overleed die nacht in het ziekenhuis.

Vier maanden eerder had Chloe de sympathieke Lee Wright ontmoet. Dat hij een vechthond met een verleden had, leek geen enkel punt te zijn. De wandelende moordmachine had immers nog nooit een mens gebeten. Wel had Snoop, zoals het wapen heet, wel een gebroken poot opgelopen in een gevecht met een andere hond. Ook had de hond, die door de buren 'Killer' genoemd wordt, wel eens de kat van de buren vermoord. Gelukkig reageerde het ding wel goed op Chloe en gaf haar wel eens slijmerige kusjes. Blaffen deed ie ook niet veel .

Meneer Wright had de hond aangeschaft omdat hij, naar eigen zeggen, nogal paranoïde was voor inbrekers. Volgens diezelfde meneer Wright is de hond een Bulldog, maar experts lijken daar anders over te denken.

Het stel is gearresteerd, maar loopt nu vrij rond na aan de borgtocht voldaan te hebben. Begin van het nieuwe jaar volgt waarschijnlijk een rechtszaak tegen de twee, die worden beschuldigd van doodslag.