Fractieleiders zeggen niks over gesprek Hoes

Redactie

De fractievoorzitters in de gemeenteraad van Maastricht wilden maandagavond na afloop van onderling beraad over burgemeester Onno Hoes geen commentaar geven. Ook wilden ze niet zeggen of er nog een vervolgbijeenkomst komt en wat er precies besproken is. "We hebben goed overleg gehad en verder geen commentaar", zeiden de fractievoorzitters in koor, om zich vervolgens naar buiten te spoeden.

Op de agenda stond de vraag of Hoes nog wel te handhaven is als burgemeester, na recente publicaties over zijn privéleven. Een jaar geleden voerden de fractievoorzitters ook al overleg over een toenmalige affaire van Hoes met een zogenoemde toyboy. Toen spraken ze af dat het de laatste keer was en dat Hoes moest vertrekken als hij in herhaling zou vallen. Maandag wilden de fractievoorzitters echter niet zeggen of ze de waarschuwing van een jaar geleden gestand zouden doen.

Hoes zelf heeft maandag gesproken met de Limburgse gouverneur Theo Bovens, bevestigde de woordvoerster van Bovens. Waarover het gesprek ging, werd niet gezegd.