Kaarten U2-concerten snel uitverkocht

Redactie

De twee shows van U2, volgend jaar in de Amsterdamse Ziggo Dome, zijn uitverkocht. De kaartverkoop ging maandag om 10.00 uur van start. Rond 10.30 uur waren alle kaarten gereserveerd, aldus een woordvoerder van concertorganisator Mojo.

Door de grote belangstelling kwamen veel mensen in de wachtrij terecht. Daar werd op Twitter veel over geklaagd. "Bijna twee uur in de wachtrij gestaan voor kaarten voor U2, blijkt het al uitverkocht te zijn", schrijft iemand bijvoorbeeld.

Er waren volgens Mojo een kleine dertigduizend kaarten beschikbaar voor de concerten op 8 en 9 september. Volgens de woordvoerder is de kans aanwezig dat er een extra concert komt. "Maar die informatie hebben wij nog niet."

De Ierse rockgroep bracht in oktober een nieuw studioalbum uit, Songs of Innocence. De bijbehorende wereldtournee gaat op 14 mei van start in Vancouver en eindigt vooralsnog op 11 november in Parijs. U2 heeft aangekondigd eind volgend jaar 'bijzondere' concerten te geven in thuisstad Dublin, maar daarvoor zijn nog geen data geprikt.