Ook Canada sluit ambassade Caïro

Redactie

Na de Britse heeft ook de Canadese ambassade in Caïro haar deuren gesloten. De Canadese vertegenwoordiging voelde zich niet langer veilig.

De ambassade had de Egyptische autoriteiten gevraagd om de afsluiting van alle wegen rond het gebouw, zegt een functionaris van de Egyptische veiligheidsdiensten. Volgens de ingewijde, die niet met naam en toenaam wil worden opgevoerd, willen de autoriteiten wel de veiligheidsmaatregelen rond het pand opschroeven maar is de wegafsluiting te veel gevraagd.

De Britse ambassade in de Egyptische hoofdstad liet eerder weten dezer dagen geen bezoekers binnen te laten en de publieke dienstverlening op te schorten. Waardoor de Britten hun veiligheid bedreigd zien lieten zij in het midden, en evenmin is duidelijk hoe lang de sluiting duurt. De ambassades van Londen en Ottawa zijn allebei gevestigd in het stadsdeel Garden City.

Sinds de afzetting van president Mohammed Morsi door het leger is Egypte getroffen door een reeks aanslagen. Ook zijn er geregeld opstootjes tussen de politie en demonstranten.