Franse biatleten winnen enerverende estafette

heywoodu

Frankrijk heeft de eerste wedstrijd, een gemengde estafette, in de World Cup biatlon gewonnen. In het Zweedse Östersund schoten en langlaufden Anais Bescond en Anais Chevalier en de broers Simon en Martin Fourcade zich nipt naar de zege.

De wedstrijd kende erg veel wisselingen van de koppositie. Zo ging Finland na de eerste loopster, Kaisa Mäkäräinen, aan de leiding, met Tsjechië, Italië, de VS en Canada daar vlak achter. In de tweede leg maakte vooral de Wit-Russische Darya Domracheva grote indruk. Zij schoot twee keer foutloos en bracht haar team van de negentiende naar de eerste positie. De Canadese Zina Kocher bewandelde de omgekeerde weg: Zij begon haar wedstrijd in de kopgroep, maar na vele missers vond ze haar team terug op de zestiende positie.

Bij de eerste mannen veranderde het beeld van de wedstrijd nog maar een keer. Michal Slesingr bracht Tsjechië naar de leiding, samen met Klemen Bauer namens de Slovenen. Arnd Peiffer hield Duitsland goed voorin en achtervolgde het duo. De wedstrijd werd echter volledig omgegooid in de laatste schietbeurt. Jakov Fak kwam namens Slovenië als leider aan op de schietbaan, maar na vier gemiste schoten moest hij een strafronde lopen en waren de Sloveense kansen verkeken. 

Twee mannen vertrokken als eersten van de schietbaan op weg naar de finish: Lars Helge Birkeland uit Noorwegen kreeg de Duitser Simon Schempp met zich mee, terwijl Martin Fourcade zich al snel bij het duo voegde. Zij bleken aan elkaar gewaagd, want het kwam uiteindelijk op de eindsprint aan. Daarin leek Schempp sterk, maar na een duw van Fourcade moest hij zich gewonnen geven. De Fransman drukte zijn ski tenslotte als eerste over de lijn, 0,2 seconden voor zowel Birkeland als Schempp.