Hockeydames spelen gelijk tegen Nieuw-Zeeland op CT

Redactie

Het is de Oranjevrouwen niet gelukt het tweede pouleduel van de Champions Trophy te winnen. Na de 2-0 zege op China, speelde Nederland zondag met 1-1 gelijk tegen Nieuw-Zeeland.

Oranje is nog zichtbaar bezig met het perfectioneren van haar spel. Net als zaterdag tegen China was Nederland zondag opnieuw slordig en ging het stroefjes. Ballen werden niet goed gepasst of aangenomen, waardoor er maar weinig kansen werden gecreëerd. Alleen Roos Drost en Ellen Hoog kregen in het eerste kwart mogelijkheden.

In de 28ste minuut kwam Oranje, dat het hele duel wel de overhand had, toch tot scoren. Caia van Maasakker pushte de bal via de eerste strafcorner feilloos raak. Nederland moest het vervolgens even stellen zonder Margot van Geffen, die met een kapotte wenkbrauw het veld moest verlaten.

Na rust ging Nederland, waar Van Geffen was teruggekeerd, op zoek naar meer. Valerie Magis had een dot van een kans, maar verzaakte de mooie voorzet van Willemijn Bos af te ronden. Aan de andere kant lukte het Nieuw-Zeeland gelijk te komen. Het vierde kwart was amper begonnen of Olivia Merry tipte de bal op prachtige wijze binnen: 1-1.

Oranje drong vervolgens nog aan en versierde verschillende corners, maar de scherpte ontbrak, waardoor de stand bleef steken op 1-1. Over twee dagen wacht het gastland Argentinië in de laatste groepswedstrijd.