De Boer baalt van remise tegen ADO Den Haag

Sjors (Sj0rSz)

Ajax slaagde er vanmiddag niet om de koppositie tijdelijk van PSV over te nemen. De Amsterdammers speelden namelijk gelijk tegen ADO Den Haag, waardoor de ploeg van trainer Frank de Boer achter de Eindhovenaren blijft staan.

Na afloop van de wedstrijd tegen ADO Den Haag had De Boer er stevig de balen in. "Je weet dat het hier een hete middag kan worden", aldus de trainer aan AD Sportwereld. "Daarom is het jammer dat we voor rust niet op 2-0 komen. Die mogelijkheden lagen er wel."

"Na rust moet Ricardo van Rhijn die bal gewoon in het doel schieten. Hij is geen spits, maar juist daarom moet je het simpel houden. Bij 4-0 vloek ik misschien binnensmonds als een stiftbal mislukt. Maar nu neem ik hem dat kwalijk. Tegen Paris-Saint Germain verzuimden we ons dinsdag ook al te belonen."

Ajax kwam aanvankelijk aan de leiding door een doelpunt van Davy Klaassen. In de slotfase van de wedstrijd pikte Michel Kramer, topscorer van de Eredivisie, zijn treffer echter ook nog mee. Daardoor moesten de punten gedeeld worden.