Van der Voort stunt, Van Gerwen eruit in Minehead

Boris (borisz)

Darter Michael van Gerwen is er zaterdag niet ingeslaagd om de kwartfinale te bereiken van de Players Championship Finals in het Engelse Minehead. De wereldkampioen ging met 10-7 onderuit tegen de Engelsman Terry Jenkins.

Voor Van Gerwen, herstellende van een flinke griep, was het de derde keer op rij dat hij een groot toernooi vroegtijdig moest verlaten. Tijdens The Masters en de Grand Slam of Darters strandde hij respectievelijk in de halve en kwartfinale. "Ik ben wel een beetje teleurgesteld over mijn optreden", zo twitterde de nummer één van de wereld. "Ik miste een aantal belangrijke dubbels, maar Terry heeft het goed gedaan. Ik kom er wel. Een beetje meer oefenen en dan zal ik klaar zijn voor het WK. Iedereen bedankt voor de berichtjes. Het is nu tijd om te herstellen."

Vincent van der Voort is wel door naar de kwartfinale. De Purmerender versloeg verrassend de Schot Peter Wright met 10-5. Van der Voort speelt zondagmiddag in de kwartfinale tegen Dean Winstanley, die de Nederlander Jelle Klaasen met 10-6 uitschakelde. Klaasen versloeg in de eerste ronde nog James Wade. 

Uitslagen Player Championship Finals - Ronde II

Darter Darter Uitslag
Jamie Caven Robert Thornton 10-9
Wes Newton Brendan Dolan 10-5
Adrian Lewis Andy Smith 10-3
Dean Winstanley Jelle Klaasen 10-5
Vincent van der Voort Peter Wright 10-5
Terry Jenkins  Michael van Gerwen 10-7
Phil Taylor Mervyn King 10-7
Gary Anderson Stephen Bunting 10-5

Kwartfinales - zondagmiddag

Jamie Caven v Adrian Lewis
Terry Jenkins v Wes Newton
Dean Winstanley v Vincent van der Voort
Gary Anderson v Phil Taylor