Zeges voor Oceanische hockeysters

heywoodu

Een flinke domper voor Engeland. De ploeg zag haar captain Alex Danson in het eerste kwart het veld op een brandcard verlaten. Danson kwam tijdens een duel in botsing met de Australische Anna Flanagan, waarna ze niet meer verder kon spelen. Na een medische check, keerde Danson later op de avond terug bij haar ploeg. Het is nog niet duidelijk of ze zondag in actie komt tegen Duitsland.

In het eerste kwart kwam Australië op voorsprong via een strafcornertreffer van Jodie Kenny. In de veertigste minuut scoorde Ellie Watton voor Engeland, maar een kwartier later was Kenny wederom vanuit een corner trefzeker, waarmee de eindstand op 2-1 kwam.

Bij Nieuw-Zeeland - Japan duurde het lang voordat de score werd geopend. Pas in de 46ste minuut viel de eerste treffer te noteren. Olivia Merry trof namens het favoriete Nieuw-Zeeland het doel. Nog geen drie minuten later was de stand alweer gelijk, nadat Akiko Kato had gescoord. Uiteindelijk besliste Ella Gunson het duel, door in de 51ste minuut vanuit een strafcorner de 2-1 te maken.