Skiester Brem verrast met zege in Aspen

heywoodu

Skiester Eva-Maria Brem heeft in het Amerikaanse Aspen voor een verrassing gezorgd door de reuzenslalom in de World Cup te winnen. Voor de 26-jarige Brem was het de eerste zege in bijna honderd deelnames in de World Cup.

De Oostenrijkse Brem legde de basis voor haar zege in de eerste run, waarin ze als enige feilloos naar beneden ging. Ze sloeg al een gat van meer dan een seconde naar de Italiaanse Federica Brignone, terwijl verder alleen Kathrin Zettel uit Oostenrijk binnen anderhalve seconde bleef. Mikaela Shiffrin, in Sölden nog goed voor reuzenslalomwinst, maakte voor eigen publiek een grote fout en kwam tot de tiende tijd.

Shiffrin deed het in de tweede manche een stuk beter en wist zich nog te verbeteren naar de zesde plek. Michaela Kirchgasser en Tina Maze stonden nog tussen haar en het podium in. Voorin veranderde uiteindelijk niet veel: Brignone en Zettel wisselden van plek, maar Brem kon ondanks wat moeilijke momenten haar leiding vasthouden en zo de eerste zege uit haar loopbaan veroveren. Het zat er al wel aan te komen, want ze pakte in haar carrière eerder drie podiumplaatsen, allemaal in 2014.

Brem beseft dat de eerste zege uit haar loopbaan dan eindelijk binnen is (Foto: Getty)