Rolstoeltennissers naar halve finales Masters

heywoodu

Drie van de vijf Nederlandse rolstoeltennissers hebben zich in Londen geplaatst voor de halve finales van de Wheelchair Tennis Masters, het eindejaarstoernooi voor de beste acht spelers en speelsters van de wereld.

Bij de mannen deed alleen Maikel Scheffers mee namens Nederland. Hij moest in de groepsfase het onderspit delven tegen de nummer één van de wereld, de Japanner Shingo Kunieda. Scheffers, de mondiale nummer vijf, kon vervolgens echter wel overwinningen laten noteren tegen de Argentijnse nummer vier van de wereld, Gustavo Fernandez, en de Japanner Takashi Sanada. In de halve finale neemt Scheffers het zaterdag op tegen de Fransman Nicolas Peifer, de nummer zeven van de wereldranglijst.

Het toernooi bij de vrouwen kende een half Nederlands deelnemersveld. In groep 1 slaagde Sharon Walraven (7) er niet in om een wedstrijd te winnen. De tweede groep bestond uit drie Nederlandse dames en de Zuid-Afrikaanse Kgothatso Montjane. Jiske Griffioen, nummer twee van de wereld, won drie keer en staat in de halve finale tegenover Yui Kamiji uit Japan, aanvoerdster van de mondiale ranglijst. Aniek van Koot werd tweede in de groep en speelt om een finaleplaats tegen de Britse Jordanne Whiley. Marjolein Buis werd uitgeschakeld en moet net als Walraven voor de lagere posities spelen.