Eerste podium voor skeletonster Bos

heywoodu

Skeletonster Kimberley Bos heeft in het Duitse Königssee voor het eerst in haar nog jonge loopbaan het podium gehaald tijdens een Europa Cup-wedstrijd. Dat deed ze door op vrijdag een knappe derde positie te veroveren in de sport waar men op sleetjes head first over een bobsleebaan raast.

De 21-jarige Bos kende in de eerste run een sterke start, slechts twee vrouwen waren sneller weg. Ze wist het niet helemaal om te zetten in een toprun, maar kwam wel tot de zesde tijd. In de tweede run ging het nog een stuk beter. Met een veel hogere eindsnelheid kwam Bos zelfs uit op een tweede tijd.

Door het wegvallen van de Canadese Elisabeth Vathje, na de eerste run nog ruim op kop, en de Russische Renata Khuzina kon de Nederlandse zelfs stijgen naar de derde plek. Vorige week evenaarde Bos, pas bezig aan haar tweede seizoen skeleton, in Lillehammer met de zesde plek tijdens het openingsweekend van het seizoen al haar beste prestatie ooit. Zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma in Königssee.

In Königssee werd ook een wedstrijd in de Intercontinental Cup gehouden, met onder meer atleten uit de World Cup. Namens Nederland deed Joska le Conté daarin mee. Zij kwam daarin tot de elfde plek, voor onder meer de Oostenrijkse topper Janine Flock.

Als je vragen hebt over alles rondom het skeleton of de loopbaan van Bos kunnen die hier gesteld worden. We zullen de vragen komende week voorleggen aan onze Nederlandse skeletonhoop, waarna zij ze zal beantwoorden als ze daar tijd voor heeft.