KNVB seponeert zaken tegen El Ahmadi en Seuntjens

Boris (borisz)

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft besloten om Karim El Ahmadi na een vooronderzoek niet verder te vervolgen. Ook de rode kaart van NAC-speler Mats Seuntjens is geseponeerd.

Feyenoord-middenvelder El Ahmadi zou zaterdag tegen FC Dordrecht op het been van Robin Gosens hebben gestaan, toen de middenvelder geblesseerd op de grond lag. Arbiter Reinold Wiedemeijer had het indicent niet waargenomen en de aanklager van de KNVB zag na het vooronderzoek geen reden om de speler een straf op te leggen. De Marokkaanse international moest mogelijk de topper van komende zondag tegen PSV missen, maar zover komt het dus niet.

NAC Breda-spits Seuntjens kreeg zaterdag rood voor natrappen aan het adres van Go Ahead Eagles-verdediger Bart Vriends. Volgens alle betrokkenen was er weinig aan de hand. Assistent-scheidsrechter Sander van Roekel dacht daar anders over en informeerde scheidsrechter Ed Janssen over het voorval. De arbiter luisterde naar zijn assistent en trok de rode kaart. De aanklager betaald voetbal heeft op basis van alle stukken besloten dat er een gebrek aan overtuigend bewijs is en heeft daarmee de zaak geseponeerd.

Seuntjes is vandaag wel samen met Adnane Tighadouini uit de selectie van NAC gezet wegens onprofessioneel gedrag. Volgens technisch directeur Graeme Rutjes hebben beide spelers de afgelopen weken verschillende keren aangetoond dat ze niet 'meekunnen in het teamproces'.