Tales from the Borderlands gelanceerd

Puddington

Telltale Games heeft vandaag de eerste episode van zijn nieuwste point-and-click adventure Tales from the Borderlands uitgebracht, een spin-off gebaseerd op de Borderlands-serie van Gearbox Software. Het spel speelt zich af na Borderlands 2 en focust zich op het verhaal van twee splinternieuwe personages, Fiona en Rhys.

Met Tales from the Borderlands wijkt Telltale af van het first-person shooter genre waar de originele Borderlands-serie bekend om is. Geweld heeft een ondergeschikte rol, en je pistool trekken om je vijand het hiernamaals in te jagen is niet de enige manier meer om conflicten op te lossen.

In de eerste episode genaamd Zer0 Sum speel je als Rhys, een kantoorhulpje dat ervan droomt de nieuwe Handsome Jack te worden en als Fiona, een oplichtster met een hart van steen die naar Pandora is gekomen om een nieuwe slag te slaan. Naast een hele rits splinternieuwe personages zullen ook oude bekenden hun opwachting maken zoals wapenhandelaar Marcus Kincaid, de huurmoordenaar Zer0 (een van de zes speelbare personages in Borderlands 2) en natuurlijk Handsome Jack, de grote vijand in Borderlands 2.

De release van Tales from the Borderlands is plotseling, maar niet onverwacht. Telltale Games heeft er de gewoonte van gemaakt dat hun games slechts enkele dagen van tevoren een datum van uitgave krijgen, of dat er zelfs helemaal geen datum van uitgave wordt gegeven, zoals bij Tales from the Borderlands het geval nu is.

De eerste episode van Tales from the Borderlands is nu verkrijgbaar via Steam voor Windows en Mac OSX voor €20,69. Verder komt de game morgen uit voor Xbox One, en eigenaars van een PlayStation 3, PlayStation 4 en Xbox 360 mogen zich op 3 december met de game gaan vermaken. Ook wordt een PlayStation Vita-versie verwacht in het laatste kwartaal van 2014.

Tales from the Borderlands vandaag gelanceerd