Riot betaalt voor het vinden van bugs

Riot Games, de maker van League of Legends, is bezig met een programma waarmee mensen die bugs ontdekken en deze melden aan Riot worden beloond. Dit is het 'Bug Bounty Program'. Het gaat hier onder andere om bugs die een veiligheidsrisico vormen voor de game zelf of de spelers, exploits en bugs die het spel laten crashen.

Het programma bevindt zich op dit moment in een gesloten bèta. Een aantal veiligheidsdeskundigen doet mee in het programma en heeft tot nu toe al meer dan 75 exploits, bugs en veiligheidsrisico's opgespoord. Een van de exploits was een manier waarop iemand invites kon sturen naar een andere speler om diegene te laten crashen. Riot heeft in totaal al 100.000 dollar uitgegeven als beloning voor de vinders. 

Op dit moment werkt Riot Games nog hard om het proces te stroomlijnen. Het bedrijf wil zeker weten dat het security team de vele meldingen aankan zodra de hele community kan meehelpen bij de zoektocht naar bugs. Het Bug Bounty Program verloopt via HackerOne zodat melders tijdig worden betaald wanneer een bug geverifieerd en opgelost is.