Kwaku-festival krijgt aanpassing

MarcusViridis

Het traditionele Zomerfestival Kwaku krijgt waarschijnlijkeen kleine aanpassing. De bestuurscommissie van stadsdeel Zuidoost te Amsterdam heeft ingestemd om het festival voortaan niet meer 5 weekenden lang de buurt op te laten vrolijken met Caribische geluiden. In de nieuwe format gaat het om tien aaneengesloten dagen.

Dit om overlast te voorkomen. Het multiculturele festival wint namelijk aan populariteit en trok vorig jaar al zo'n 150.000 bezoekers. Een voorstel van de lokale VVD om de happening voortaan niet meer over vijf weekenden uit te smeren kon op steun rekenen binnen de fractie.

De organisator die luistert naar de typisch Caribische naam Frans de Vries, heeft eerder al aangegeven het feest te willen inkorten naar vier weekeinden. Daarbovenop was het de bedoeling om de muziekoptredens van de zaterdag en zondag naar de vrijdag te verplaatsen en een thema in te voeren om nieuw publiek te trekken.

Maar volgens de plaatselijke politici zou een festival van tien dagen op rij de overlast meer beperken dan het plan van Frans.