Geëvacueerde bewoners Hoensbroek slapen niet thuis

Redactie

De bewoners die woensdag zijn geëvacueerd in het Limburgse Hoensbroek slapen niet thuis. Ze moesten hun woningen verlaten na een uit de hand gelopen schietpartij en werden opgevangen in een zwembad. Voor de nacht worden ze naar een andere opvanglocatie gebracht, twitterde de Veiligheidsregio Zuid-Limburg woensdagavond.

Een verwarde man schoot woensdagmiddag vanuit een woning aan de Ridder Hoenstraat in Hoensbroek. Daarop omsingelden agenten de woning. De 42-jarige man overgoot zichzelf met een bijtend zuur en stak zijn huis in brand voordat hij zich overgaf. Twee agenten raakten lichtgewond doordat ze dampen van de vloeistof inademden.

Omdat de woning mogelijk met een boobytrap was beveiligd, kon de brandweer niet zomaar naar binnen. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld, woensdagavond begon die met het onderzoek naar mogelijk gevaarlijke stoffen in de woning. Mogelijk bevindt zich in het huis een chemisch laboratorium.

De 42-jarige bewoner is aangehouden op verdenking van verboden vuurwapenbezit en poging tot doodslag. De man is opgenomen in het ziekenhuis en is bij kennis.