Op ontdekkingsreis in geweldloze MMO

De MMO Wander draait niet om het voeren van epische gevechten, het verslaan van een immense draak of het verzamelen van de beste gear. In Wander ga je op een geweldloze ontdekkingsreis nadat je ontwaakt en al je herinneringen bent kwijtgeraakt. Je kunt kiezen of je de wereld ontdekt als onder andere een vogel, een maritiem dier of een boom.

Tijdens je reis door de wereld kom je allerlei 'Sirens' tegen. Deze wezens zingen zoals in een opera om de aandacht te trekken naar interessante gebieden. Hier kun je bijvoorbeeld andere wezens tegenkomen en van gedaante veranderen. Ook leer je steeds meer over de wereld van Wander

Loki Davison is de lead developer van de game. Hij haalt zijn inspiratie uit zijn eigen leven. Hij reisde naar Azië, Siberië, de Himalaya's en de Arctis. Waarom een MMO? "Toen ik klein was speelde ik veel 'MUDs'. Dat zijn MMO-games gebaseerd op tekst. Ik wilde zelf een sfeervolle, relaxende game maken waarin mensen samen kunnen spelen. Wander komt voort uit mijn ervaringen. Ik wil samen met anderen de wereld verkennen," aldus Davison. Hij wilde geen enkele vorm van geweld in de game stoppen omdat hij vindt dat er al te veel games zijn die puur draaien om geweld.

Wander komt in maart 2015 exclusief naar PlayStation 4.