Jubileumavond emotioneert André van Duin

Redactie

André van Duin was oprecht geëmotioneerd door de staande ovatie die hem dinsdagavond ten deel viel toen hij het Beatrix Theater in Utrecht betrad. Daar vindt een gala-avond plaats ter gelegenheid het vijftigjarige jubileum van de komiek.

Op initiatief van Joop van den Ende en AvroTros wordt de 67-jarige Van Duin een avond in het zonnetje gezet. "Toch wel eng dit", bekende hij bij aanvang.

Van Duins carrière begon toen hij op zijn zeventiende de Zaterdagavondshow won met een hilarische bandparodie. "Ik wilde clown worden en had rood haar, dus daar hoefde ik mij geen zorgen meer over te maken", blikte hij tijdens de introductie van het programma terug.

Voor de genodigden werd vooraf Hollandse hutspot geserveerd, het lievelingseten van Van Duin. Vrijwel alle vrienden en collega's met wie de komiek heeft samengewerkt zijn bij de feestavond aanwezig. Onder de genodigden bevinden zich onder meer Joop van den Ende, Corrie van Gorp, Ron Brandsteder, Simone Kleinsma, Herman Finkers en Tineke Schouten.

De gala-avond wordt in de kerstvakantie uitgezonden.

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam kende Van Duin dinsdagavond de Frans Banninck Cocq Penning toe, de erepenning van de hoofdstad. Van der Laan prees de humor van Van Duin en het feit dat hij 'als Rotterdammer toch de harten van alle Amsterdammers heeft gestolen met de talloze voetstappen die hij heeft gezet op alle grote Amsterdamse podia'.