Franse ex-minister boos op Assassin's Creed Unity

Jean-Luc Mélenchon, een voormalige Franse minister van beroepsonderwijs, is kwaad op Assassin's Creed Unity. Hij noemt de game 'propaganda' en vindt dat de historische figuren en het verloop van de Franse Revolutie in de game totaal niet overeenkomen met de werkelijkheid.

Koning Lodewijk XVI, de 'verrader' zoals Mélenchon hem noemt, wordt veels te sympathiek afgeschilderd. Mélenchon noemt verder Marie Antoinette een 'idioot die in de game wordt voorgeschoteld als een zielig, klein rijk meisje'. 

De gewone Franse burger wordt afgeschilderd als 'bloeddorstige barbaar', terwijl de aristocraten overkomen als nette personen. Ook Robespierre komt er niet goed vanaf. Mélenchon is lovend over Robespierre en is niet te spreken over hoe hij verschijnt in het spel: "De man die ons bevrijdde op een bepaald moment tijdens de revolutie - de revolutie duurde namelijk een lange tijd - Robespierre, wordt gepresenteerd als een monster." Of hij op de hoogte is van het dictatoriale regime van Robespierre en zijn voorliefde voor de guillotine, is onbekend.

Kort samengevat is Assassin's Creed Unity een game die 'oproept tot het haten van de Franse Revolutie, het volk en de republiek, iets wat al veelvuldig voorkomt in het rechtse politieke milieu'.