Just Cause 3 niet geleverd met multiplayer

Wouter (2dope)

Vorige week werd bekendgemaakt dat er een deel drie komt van de action-adventuregame Just Cause. Ontwikkelaar Avalanche Games heeft inmiddels aangegeven dat de opvolger van Just Cause 2 niet zal worden uitgegeven met multiplayer.

In Just Cause 2 zat aanvankelijk ook geen multiplayer-mode, maar twee behendige Australiërs kregen het voor elkaar om dit later als mod alsnog te ontwikkelen. Deze mod werd zo goed ontvangen door zowel de community als door Avalanche Games zelf, dat laatstgenoemde groen licht gaf om deze mod als officiële Just Cause-DLC uit te brengen op Steam, onder de naam JC2-MP.

Ondertussen heeft uitgever Square Enix aangegeven te werken aan een nieuw cloud gaming-initiatief genaamd Shinra Technologies. De topman van deze firma heeft in een gesprek met Game Informer het volgende te kennen gegeven: "Wat we in de nabije toekomst willen is zowel games ontwikkelen van de grond af en aanbieden in een cloudplatform, als ook het uitbreiden c.q. versterken van bestaande games. Dit houdt bijvoorbeeld in het toevoegen van multiplayerondersteuning voor games die dit in eerste instantie niet hebben."

Hoewel Just Cause 3 in eerste instantie dus geen multiplayer zal hebben, is de kans groot dat deze uiteindelijk alsnog uitgegeven wordt. Just Cause 3 komt uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Heel veel is nog niet bekend over de game, maar we weten in ieder geval dat de grappling hook en de parachute weer aanwezig zullen zijn.