Doden bij zelfmoordaanslag Kabul

Redactie

Bij een zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn dinsdag in de vroege morgen vier mensen om het leven gekomen. Dat heeft het Afghaanse ministerie van binnenlandse zaken bekendgemaakt.

Volgens het ministerie was het een complexe aanslag. Een kleine vrachtwagen met explosie ramde de poort van een wooncomplex voor buitenlanders in het oostelijke deel van de stad. Vervolgens kwamen gewapende lieden in actie die probeerden het complex door de verwoeste poort binnen te gaan. Twee bewakers werden daarbij om het leven gebracht. "Nog eens twee lichamen werden aangetroffen door de politie en het zijn vermoedelijk de aanvallers die door de bewakers zijn doodgeschoten", aldus een woordvoerder van het ministerie.

Het is niet duidelijk wat het precieze doelwit van de aanslag was. In het complex wonen medewerkers van enkele buitenlandse bedrijven, maar bijvoorbeeld ook personeel van de NAVO. Volgens ISAF zijn er geen NAVO-medewerkers gewond geraakt.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door de Taliban. Afgelopen week werd in Kabul ook de politiechef aangevallen door de Taliban, evenals een vrouwelijke politicus. Er vielen veel slachtoffers, maar beide doelwitten overleefden de aanslagen.