[Upd] Caterham naar Grand Prix van Abu Dhabi

DenS (Dennis)

Caterham zal zeer waarschijnlijk volgende week in Abu Dhabi weer op de grid staan. Dit heeft de curator vandaag laten weten. De renstal uit Leafield moest de vorige twee races missen als gevolg van grote financiële problemen.

Een week geleden lanceerde de curator een crowdfundingactie in de hoop om voldoende geld bij elkaar te krijgen om het team naar de seizoensafsluiter in Abu Dhabi te kunnen sturen. Met nog tien uur te gaan staat de teller op dit moment op 1,867,973 Britse pond, dit is 79% van het streefbedrag. 2,3 miljoen Britse pond is het doel, maar als dit niet wordt bereikt dan is er alsnog een reële kans dat de Caterham Formule 1-wagens komend weekend naar Abu Dhabi worden verscheept.

"Ik ben er negentig procent zeker van dat we gaan. Als we straks nog een paar honderdduizend pond tekort komen, zullen we de tijd tot aan de race gebruiken om de rest van het bedrag bij elkaar te krijgen", vertelde curator Finbarr O'Connell. Inmiddels hebben drie serieuze kandidaten zich gemeld om het team over te nemen: "Dit zijn partijen met Formule 1-connecties. Ze hebben serieuze interesse. Ieder van hen zou een logische nieuwe eigenaar zijn voor het team."

Het is nog onbekend welke coureurs er in Abu Dhabi voor Caterham zullen gaan racen. O'Connell zegt dat hij met een aantal coureurs in gesprek is.

Update 15.20 uur

Zojuist heeft Caterham via Twitter bekendgemaakt dat ze naar de Grand Prix van Abu Dhabi gaan.