[Sportblog] Boze Mexicanen & romantische Maradona

Maarten (rubbereend)

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Edgar Davids vindt nieuwe baan in de reclame
Na een niet zo succesvol avontuur als trainer heeft oud-voetballer Edgar Davids een nieuwe baan gevonden, hij gaat werken bij het Amerikaanse reclamebureau Anomaly. Davids heeft zijn nieuwe baantje geregeld via Anomaly-oprichter Richard Mulder die hij persoonlijk kent. "Hij heeft alles in huis wat een young talented creative moet hebben. Hij is verslaafd aan popcultuur, weet veel over China en heeft een interessante achtergrond, waardoor hij op een andere manier tegen zaken aankijkt", liet Mulder aan het Algemeen Dagblad weten.

Boze Mexicanen helemaal niet meer zo boos
Grote ophef was er na de uitschakeling van Mexico op het WK voetbal door Nederland. Niet alleen omdat de Mexicanen claimden dat Arjen Robben een fopduik maakte. Er was ook veel ophef rond een tweet van de KLM. De luchtvaartmaatschappij tweette destijds "Adios Amigos" vergezeld van een plaatje van het Schiphol-vertrekbord inclusief poppetje met sombrero. Boze Mexicanen buitelden over elkaar op de social media om hun woede te uitten. Nooit meer zouden ze met KLM vliegen. Des te opmerkelijker is dat vandaag in De Telegraaf valt te lezen dat de ploeg die vanavond tegen Oranje zal spelen naar Nederland is gevlogen met de KLM.

Die strafschop zit sommige Mexicanen overigens nog steeds erg dwars. Josince Lombardi laat dagelijks op Twitter weten dat het nog steeds geen strafschop is. "Dag 134, het was geen penalty", aldus de Mexicaanse. Helaas voor haar, wij gingen door!

Commentator ziet bal op eigen auto eindigen
Ian Smith voorzag een cricketwedstrijd in de Nieuw-Zeelandse competitie van commentaar toen Jesse Ryder van de Otago Volts de bal zo'n enorme mep gaf dat hij uit het veld vloog. Eerst zorgde dit voor groot enthousiasme bij Smith maar al snel sloeg dit om in bezorgdheid. De commentator vermoedde namelijk dat de bal op zijn auto terecht gekomen is met een flinke deuk als gevolg. Even later twijfelde Smith toch of het zijn auto was. Evenwel heeft er iemand vette pech. Al is de dader in dit geval makkelijk gevonden!


Zo maak je dus een fikse deuk (Bron: YouTube)

Franse jeugdbasketballers stellen teleur
Het U17-team van St. Polois heeft afgelopen week niet kunnen overtuigen. In de wedstrijd tegen d'Aubigny-en-Artois konden de jongens welgeteld drie punten laten noteren. Als het voetballers waren zou dat best netjes zijn, maar voor basketballers valt het toch vies tegen. Een falende aanval is niet zo erg als de verdediging dan wel optimaal is, maar ook daar is nog ruimte voor verbetering: d'Aubigny-en-Artois liet 250 punten optekenen voor een eindstand van 3-250. De Franse basketbalbond besloot overigens om de vernedering niet volledig in de annalen op te nemen en heeft de eindstand als 3-160 online gezet. Aanwezigen hebben het bewijs van de daadwerkelijke score gelukkig gewoon op Twitter gezet:

Ranomi en Pieter, het werkte gewoon niet
In Helden Magazine doet Ranomi Kromowidjojo voor het eerst een boekje open over de breuk tussen haar en Pieter van den Hoogenband. "Dat was de zoveelste klap in korte tijd," aldus de zwemster tegen het tijdschrift. "Maar het werkte gewoon niet samen, er is geen wrok of ruzie. Ik heb nog goed contact met Pieter, we zijn heel goeie maatjes."

De breuk was een nieuwe start voor de olympisch kampioene. "Ik greep de breuk met Pieter aan als omslagpunt. Ik dacht: ik heb de bodem bereikt. Ik zei tegen mezelf: 'En nu ga ik echt opnieuw beginnen en tot en met Rio alleen nog voor mezelf kiezen.' Ik heb geen zin meer om energie in dingen te steken als het niet werkt." Inmiddels gaat alles weer goed met Kromowidjojo vertelt ze: "Niemand hoeft bezorgd te zijn, want het gaat nu heel goed met me."

Extreme teambuilding bij Tinkoff-Saxo
Bedrijfsuitjes, iedereen kent ze wel. Soms leuk, maar soms is er ook geen bal aan. Als wielrenner kan het nog erger, daar wordt je zomaar een hoge berg opgestuurd. De Tinkoff-Saxoploeg van Brjarne Riis staat al jaren bekend om hun heftige teamuitjes, maar deze keer stegen ze tot eenzame hoogte. Het team beklom de Kilimanjaro, de hoogste berg in Afrika. Van de 72 werknemers van het team haalden er 51 de top. Ook zonder fiets toonde Alberto Contador zich een ware klimgeit, hij bereikte als eerste van het team de top.

Er schuilt ook een romanticus in Maradona
Enkele weken geleden lekte er een video uit waarop te zien is hoe Maradona zijn vriendin Rocio Oliva sloeg. De twee zouden al tijden een knipperlichtrelatie hebben. We snappen nu waarom ze blijft terugkomen bij de oud-voetballer. Tijdens een televisie-uitzending in Dubai bracht de Argentijn zijn geliefde namelijk een ware serenade. Smith is er zichtbaar van onder de indruk.


Wat een romanticus, die Maradona (Bron: YouTube)