Derksen bijna uitgepraat over voetbal

Redactie

Aan het werk van Johan Derksen bij het televisieprogramma Voetbal International komt over niet al te lange tijd een einde. "Mijn contract bij RTL loopt nog anderhalf jaar door en daarna wil ik niet meer over voetbal lullen", zegt hij stellig tegen Novum Nieuws. "Ik doe dit nu veertig jaar en heb het wel gehad. En al zou ik door willen, dan mag het toch niet van mijn vrouw. Al klinkt dat natuurlijk niet erg macho."

Bang dat zijn vertrek de doodsteek voor de succesvolle voetbalshow betekent, is de 65-jarige Derksen niet. "Je moet jezelf nooit overschatten. Als ik eruit stap, komt er gewoon een andere gek die nog platvloerser is. En dan gaat het gewoon weer door. Ik heb niet de illusie dat het programma staat of valt met mijn aanwezigheid."

De slechte sfeer die deze zomer in de studio hing bij de uitzendingen van VI Oranje rondom het WK in Brazilië zijn niet de reden van zijn besluit, benadrukt Derksen. "We zitten weer helemaal op één lijn en het gaat heel goed. Het is vrij ongebruikelijk, maar als wij ruzie hebben vechten we dat live op tv uit. Gelukkig doe ik dat niet met mijn vrouw."

Na zijn pensioen als voetbalanalist verdwijnt Derksen niet achter de geraniums. "Het laatste deel van mijn leven gebruik ik om muzikanten te helpen, de blues te promoten en me af te zetten tegen de smakeloosheid in Nederland. Ik heb al een eigen radioshow bij RTV Rijnmond, verzorg de programmering bij de North Sea Jazz Club in Amsterdam en ga in 2016 in Grolloo het grootste bluesfestival organiseren dat ooit in Nederland gehouden is."