Beau laat geluk niet afhangen van kijkcijfers

Redactie

Beau van Erven Dorens houdt zich niet te veel bezig met het aantal kijkers van zijn programma's. "Ik vind niet dat ik mijn identiteit of geluk daarvan af moet laten hangen. Dan zou ik een heel labiel persoon zijn", zegt de presentator voor de camera van Novum Nieuws. "Ik ga niet huilend in de goot liggen of juichend op straat staan."

Niet alle programma's die Van Erven Dorens presenteerde, waren even succesvol. "Ik ben een paar keer flink op mijn bek gegaan. Ik denk ook niet dat dat aan mij lag maar meer aan het format. Maar ik heb dat nooit erg gevonden", zegt de 43-jarige presentator. "De ene keer win je en de andere keer verlies je."

Ook over het aantal kijkers van zijn nieuwe muziekprogramma The Winner Takes It All, dat vanaf zaterdag op SBS6 wordt uitgezonden, denkt Van Erven Dorens niet te veel na. "We willen als SBS langzaam meegroeien, want we komen uit een diep dal. Het zijn misschien niet de getallen die je zou zien op RTL 4 of NPO 1, maar dat moet ook niemand denken", legt hij uit. "We maken gewoon een mooi programma en we hopen mensen te plezieren en zo veel mogelijk aan ons te binden."

Een mooi programma wordt het volgens de presentator zeker. "De kandidaten zingen als iemand anders. Dan hoor je ineens Beyoncé en dat lijkt als twee druppels water, maar ze ziet er totaal anders uit. Dat is het mooie eraan." Ook het feit dat de kijker in een talentenjacht bepaalt wie er doorgaat en er niet ook nog een jury is, vindt Van Erven Dorens een pluspunt. "Dat hebben we nog nooit meegemaakt. Er kan van alles gebeuren, omdat niemand het in de hand heeft."

Kijkers kunnen tijdens het liveprogramma met een app op hun telefoon tijdens de show een cijfer geven aan de zangers en zangeressen. Bang dat de techniek het laat afweten, is de presentator niet. "Ik ben niet zenuwachtig want omdat het zo belangrijk is dat het goed gaat, vertrouw ik erop dat dat ook gebeurt." Mocht het toch misgaan, dan vindt Van Erven Dorens dat niet eens zo vervelend. "Dat zijn vaak de leukste momenten. Iedereen wil weten hoe dat afloopt."