Strootman maakt rentree bij winnend Roma

Redactie

Kevin Strootman heeft zondag na acht maanden blessureleed zijn rentree gemaakt bij AS Roma. De middenvelder viel in de wedstrijd tegen Torino acht minuten voor tijd in. Roma stond toen al met 3-0 voor door doelpunten van Vasilis Torosidis, Seydou Keita en Adem Ljajic en dat werd ook de eindstand. Op de ranglijst verkleinde Roma de achterstand op koploper Juventus weer tot drie punten.

Nummer drie Napoli won eerder op de avond met 1-0 bij Fiorentina. Gonzalo Higuaín scoorde de enige treffer. Internazionale en Hellas Verona deelden de punten: 2-2. Mauro Icardi scoorde twee keer voor Inter. Luca Toni had Hellas op 1-0 gezet en Nico López maakte gelijk namens de bezoekers.

Juventus heeft zondag een overtuigende zege geboekt op Parma in de Serie A. De koploper uit Turijn scoorde zeven keer: 7-0. Fernando Llorente, Carlos Tevez en Alvaro Morata tekenden elk voor twee doelpunten. Stephan Lichtsteiner trof ook een keer doel.

Lazio kon niet profiteren van het puntenverlies dat Sampdoria zaterdag leed tegen AC Milan. De Romeinen, met Stefan de Vrij en Edson Braafheid in de basis, gingen bij Empoli met 2-1 onderuit. Lazio blijft nu de nummer vier, maar kan later zaterdag nog ingehaald worden door Napoli.

Overige uitslagen
Cagliari - Genoa 1-1
Chievo Verona - Cesena 2-1
Palermo - Udinese 1-1