Arsenal laat voorsprong glippen tegen Swansea

Redactie

Arsenal heeft zondag een nederlaag geleden bij Swansea City. Het duel in de Premier League eindigde in een 2-1 zege voor de thuisploeg. Gylfi Sigurdsson en Bafétimbi Gomis draaiden een door Alexis Sanchez veroorzaakte achterstand om in het laatste kwartier. Swansea haalt Arsenal door de zege in op de ranglijst en staat nu vijfde. De Gunners zijn nu nummer zes.

Het is voor Arsenal de tweede keer in een week dat een voorsprong wordt verkwanseld. In de Champions League was een 3-0 marge tegen Anderlecht niet voldoende om de partij te winnen. Arsène Wenger was zondag dan ook niet blij. "Het is moeilijk te verklaren hoe we de voorsprong kwijtraakten", sipte de Fransman. "We hadden de wedstrijd onder controle."

Newcastle United blijft aan de winnende hand in de Premier League. De Magpies wonnen zondag de uitwedstrijd bij West Bromwich Albion met 2-0. Daryl Janmaat speelde een hoofdrol. Hij bereidde beide treffers voor. Ayoze Perez en Fabricio Coloccini profiteerden van het voorbereidende werk van de rechtsachter, die gepasseerd is voor het Nederlands elftal.

Naast Janmaat had ook Tim Krul een basisplaats. Vurnon Anita bleef de gehele wedstrijd op de reservebank. Newcastle steeg door de vijfde zege op rij naar de achtste plaats, met zestien punten uit elf duels. WBA is de huidige nummer dertien.

Overige uitslagen
Tottenham Hotspur - Stoke City 1-2
Sunderland - Everton 1-1