Bobsleester plaatst zich met man voor World Cup viermansbob

heywoodu

Bobsleester Elana Meyers heeft zich bij de Amerikaanse kampioenschappen geplaatst voor de World Cup in de viermansbob. Ze is daarmee de tweede vrouw die dat voor elkaar krijgt, nadat Kaillie Humphries dat eerder op de Canadese kampioenschappen al deed. De wereldbob- en skeletonbond FIBT versoepelde eerder dit jaar de regels voor viermansbobs, die nu voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk zijn.

Meyers ging naar beneden met remmers Dustin Greenwood, Adrian Adams en Nic Taylor, sinds deze zomer haar man. "Ik denk dat ik de enige piloot ben die mijn remmer op zijn mond zoent", grapte Meyers daar na afloop over. Het team versloeg de teams van de meer ervaren piloten Nick Cunningham en Steven Holcomb.

Plaatsing voor de World Cup is een feit, maar deelname nog niet helemaal. Daar zijn namelijk nog eisen aan verbonden: Een piloot of pilote moet laten zien over genoeg stuurmanskunsten te beschikken voor de zware viermansbob. Meyers kan dat doen door deel te nemen aan drie races: De North America Cup in Park City en Calgary en de Europa Cup in La Plagne - hetzelfde geldt voor Humphries.

"Ik weet nog niet eens wat ik ervan moet denken", aldus Meyers na afloop. "Voor mij was het belangrijkste om hier mee te doen en te laten zien dat vrouwen wel degelijk de strijd aan kunnen gaan met mannen. Dit ging goed en nu gaan we kijken hoe we verder gaan", zegt Meyers, die op de Olympische Spelen in Sochi zilver pakte in de tweemansbob bij de vrouwen, achter Humphries. De Canadese liet al jaren duidelijk blijken dat het een doel voor haar was om in de viermansbob uit te komen.