Luiten maakt progressie in Shanghai

Boris (borisz)

Joost Luiten heeft in de derde ronde bij de HSBC Champions in Shanghai flinke progressie gemaakt. De golfer uit Bleiswijk had op de golfbaan van Sheshan International 69 slagen nodig. Hij staat nu met 217 slagen, één slag boven par, op een gedeelde dertigste plek. 26 plaatsen hoger dan vrijdag.

De Noord-Ier Graeme McDowell staat na drie ronden nog steeds aan de leiding. Met een ronde van 71 slagen (-1) zag hij de concurrentie wel naderen. McDowell (205 slagen, -11) heeft nog één slag voorsprong op de Japanner Hiroshi Iwata. De Duitser Martin Kaymer en de Amerikaan Bubba Watson volgen op twee slagen van de Noord-Ier.

Luiten kende een slechte start in Shanghai. Hoewel hij zich zaterdag opnieuw verbeterde, was hij niet tevreden over zijn optreden. "Ik heb eigenlijk de hele dag niets geholed", aldus Luiten op zijn website. "Ik speelde echt goed, maar mis korte putts voor birdie van binnen 2 meter op 13 en 17. Na 9 holes stond ik wel -3 door een goede birdie op 11 en een birdie op 18 van 3,5 meter."

Op de andere holes liep het anders dan Luiten wilde. "Het voelt aan alsof ik veel te veel heb laten liggen. Dit had écht een hele lage ronde kunnen zijn."