Voorbeschouwing Grand Slam of Darts: Wie volgt Taylor op?

Tom (Nappie-Oleon)

Vanaf morgen staan darters van de rivaliserende bonden PDC en BDO een week lang tegenover elkaar om te bepalen wie zichzelf zich tot 'Grand Slam of Darts kampioen' mag kronen. De 'GSoD' is een jaarlijks terugkerende major en biedt relatief onbekende spelers de kans om zich in de kijker te spelen, zo ook doen er liefst zes Nederlanders mee.

Het toernooi is anders dan anders omdat het met een poulesysteem werkt; net zoals op een wereldkampioenschap voetbal, plaatsen enkel de beste twee spelers zich voor de achtste finales. De poules zien er dit jaar als volgt uit:

Groep A Groep B Groep C Groep D
Michael van Gerwen Alan Norris Adrian Lewis Raymond van Barneveld
Kim Huybrechts Scott Waites Dave Chisnall Robert Thornton
Jan Dekker Terry Jenkins Keegan Brown Vincent van der Voort
Darren Webster Ronny Huybrechts Rowby-John Rodriguez Robbie Green
       
Groep E Groep F Groep G Groep H
Phil Taylor Peter Wright James Wade Stephen Bunting
Andy Hamilton Simon Whitlock Mervyn King Gary Anderson
Christian Kist Michael Smith Tony O'Shea Dean Winstanley
Richie George Brendan Dolan Jamie Caven Wesley Harms

 

In de Grand Slam heb je als speler dus de kans om 'in je spel te geraken', toch kan dit voor sommigen eerder een nadeel zijn. Zo gaf Michael van Gerwen tijdens de Masters van afgelopen week toe dat 'verlies van concentratie' hem parten kan spelen. Desalniettemin geven de Engelse wedkantoren een 15/8 waardering voor onze langenoot: voor elke 8 pond ingelegd, kun je er 15 verdienen. Verdedigend kampioen Phil Taylor wordt met 5/2 als tweede genoteerd; Masters kampioen James Wade wordt als outsider beschouwd: 9/1.

  

De laatste keer dat een Nederlander dit toernooi won was in 2012. Schakel morgenmiddag vanaf 2 uur naar de livestream van RTL7darts.nl en wees getuige van wellicht een nieuw stukje geschiedenis...