Formule 1-team Marussia failliet

Peterselieman

Het Formule 1-team Marussia is failliet, zo heeft curator FRP Advisory laten weten. Een laatste poging om het team van de ondergang te redden en de race in Abu Dhabi te halen heeft niet mogen baten. De 200 werknemers komen op straat te staan.

Marussia kwam in 2010 als een van drie nieuwe teams onder de naam Virgin Racing de Formule 1 binnen. Het team werd al vrij snel omgedoopt tot Marussia en dit seizoen boekte Jules Bianchi succes door in Monaco met een negende plaats twee punten te behalen en naar de negende positie in het constructeurskampioenschap te klimmen. In Japan crashte de Fransman tijdens de race zwaar, waardoor hij nog steeds in een kritieke, maar stabiele situatie ligt in een Japans ziekenhuis.

Het team schreef zich eerder deze week onder de naam Manor F1 in voor het seizoen 2015, maar zal van de inschrijving geen gebruik meer te kunnen maken. Er werd een poging gewaagd om het team te redden, maar de deadline van vandaag werd niet gehaald. Een eventuele nieuwe eigenaar had de schuld die naar verluidt ongeveer 38 miljoen euro bedraagt af moeten betalen.