Uitslag Feyenoord - HNK Rijeka

Stefan (sportfreak)

Feyenoord houdt uitzicht op overwintering in de Europa League na een 2-0 zege op HNK Rijeka. Karim El Ahmadi opende de score voor de Rotterdammers in de negende minuut en de van een blessure teruggekeerde Lex Immers was in de twintigste minuut goed voor de 2-0. Twee weken geleden was Feyenoord in Kroatië nog onderuit gegaan.

De Rotterdammers hadden duidelijk geleerd van de 3-1 nederlaag in Rijeka en gingen fel van start. Trainer Fred Rutten, die na de zeperd in Kroatië nog kwaad was geweest, zag dat zijn ploeg de bezoekers nu overklaste. De treffers van El Ahmadi en Immers waren dan ook verdiend.

In de tweede helft kon Feyenoord het niveau niet volhouden. Rijeka nam daardoor langzaam de regie in de wedstrijd over en werd ook enkele keren gevaarlijk. De Kroaten kwamen niet tot scoren, wat voor Feyenoord extra gunstig uitpakt. Als de Rotterdammers en Rijeka aan het einde van de rit evenveel punten hebben, geeft het uitdoelpunt van Feyenoord de doorslag.

Elders in poule G was Sevilla met 3-1 Standard Luik de baas. De Spaanse titelverdediger staat met acht punten uit vier duels bovenaan in de poule. Feyenoord klimt van de laatste plaats naar de tweede met nu zes punten. Standard en Rijeka hebben beide vier punten.

Feyenoord

2 - 0

HNK Rijeka

 8' El Ahmadi
 20' Immers
   
 
 Gele kaart: El Ahmadi, Immers, (Feyenoord), Sharbini, Samardzic, Leovac, (HNK Rijeka)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Thomson (Sch)
 
Opstelling:   Opstelling:
Vermeer
Wilkshire (Boulahrouz/72)
v.Beek
Kongolo
Nelom
Clasie
Immers
El Ahmadi
Toornstra
Kazim-Richards
Manu (Boëtius/62)
  Vargic
Tomecak (Vesovic/79)
Samardzic
Leskovic
Leovac
Jugovic
Jajalo
Moisés (Krstanovic/61)
Cvijanovic
Sharbini (Kvrzic/50)
Kramaric